Skiftende vær på Nordmannviktind
26. februar 2011
  
  
Siste ryggen opp mot Nordmannviktind. Alle foto©Jan R Olsen.
 
 

Skiftende vær på Nordmannviktind.

 

Etter tre ganger Storhaugen, var det tid for å ta seg en tur til Nordmannviktind. Sammen med Jan Arild, Gøran, Temo og en knippe finlendere, startet turen i strålende vær. Med flere plussgrader og sol i ryggen, var det påskestemning i den første bakken opp til varden.

 

Vi siktet oss inn på den første renna opp til starten av ryggen og sikksakket oss oppover. Bak en stein tok vi den første pausen og Temo forvandlet i en håndvending skjulet fra et vindblåst sted til et lunt skjul. Det er mye man kan gjøre med noen sneblokker!

 

Føret oppover var hardt og vindblåst. Det hadde ikke gjort noe om vi hadde fått et snefall snart. Lengre oppe forsvant også sola og vinden økte på. Etter fire timer sto vi på toppen i stiv kuling med sneen piskende i ansiktet. Denne gangen ble det ikke noe tur bort til varden, som ligger på kanten av fjellet. Og det var greit å komme seg raskt ned, for snart var toppen innhyllet i skyer.

 

Vi kjørte ned brattrenna ned fra toppen til dalen. Her var det ikke noe særlig med føre, men lengre nede i dalen var det bedre. Helt nede var sneen blitt våt i mildværet og det ga skikkelig luggeføre. Men ned kom man like hel, selv om kroppen sa klart i fra at nå fikk det holde med fysiske aktiviteter for denne helg.

 

 

 
 
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 

 

Lyngsalpanboka!

 

Bestill her!

 

 

 

 Nord-Troms-

kalenderen

2015

 

Bestill her!

 

 

  

Boka "Natur i Nord-Troms

NÅ KR 199,-

Bestill her!

 

 

POSTKORT FRA

KÅFJORD OG LYNGEN