Rafting på Kildalselva
(med 5:43 min video)
 
19. juni 2012
  
  
Vi er snart klar for padlinga. Her med Georges mor som kjørte oss opp Kildalen.
 

 

Spennende med rafting i flomstore elver.

 

For første gang fikk jeg prøvd rafting, for det er vel det man kan kalle det jeg og George gjorde en regnværsdag i juni på Kildalselva.

 

Gummibåtene hadde han kjøpt året før for en billig penge på Europris, og nå skulle vi seile nedover Kildalselva. Jeg hadde ingen anelse hva jeg bega meg ut på, og like greit var vel det.

 

Rolig i starten var det. "Det var en rolig elv", sa jeg til George etter at vi hadde padlet i over 20 minutter på blankstilla. Han bare flirte, for han visste hva som ventet siden han hadde vært her en gang før.

 

Når jeg fikk se de første strykene, ble jeg mer enn skeptisk. Men det var ikke annet å gjøre enn å kjøre rett på. Snart var farkosten fyllt av vann, og til tross for tørrdrakt, merket man snart det kalde elvevannet.

 

Heldigvis fikk vi tatt en pause i et stille område og tømt kanoene, før vi satte utfor igjen. Kajakken var overraskende stabil, og bare to ganger var jeg nær ved å tippe. Den ene gangen kjørte jeg på stein og ble stående på tvers, mens det aller siste stryket under brua nesten slo båten over ende.

 

Totalt tok turen ca 40 minutter, der de siste 20 var omtrent et sammenhengende langt stryk. Dette er en tur som virkelig kan anbefales, men elva må nok være flomstor skal man få litt utfordring.

 

Forresten: Er det noen som vet hvorfor jeg ikke får videoen til å virke når jeg limer inn Youtube-linken her? Videoen er kun er når jeg trykker på redigerknappen på denne siden. Men når jeg oppdaterer, forsvinner den. 

 

 Se video her!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Lyngsalpanboka!

 

Bestill her!

 

 

 

 Nord-Troms-

kalenderen

2015

 

Bestill her!

 

 

  

Boka "Natur i Nord-Troms

NÅ KR 199,-

Bestill her!

 

 

POSTKORT FRA

KÅFJORD OG LYNGEN