Til topps i tåka
Store Vaggastind 27. juli
  
  
 
 George på toppen!
 

Vi kom til topps, men dessverre ingen ting å se!

 

Det har vært en del dårlig vær i sommer. Men da værmeldinga sa at det skulle bli bra vær fra fredagen, satset vi på topptur. Og sikker på godvær ble vi da det klarnet skikkelig opp på morgenen og formiddagen. Jeg og George satte kursen over fjorden mot Vaggadalen for å gå på 1400 meter høye Store Vaggastind.

 

Tidligere i sommer hadde han vært på Store Reindalstind, men Vaggastind var ny. Jeg har vært der en gang før, i 2006. Jeg visste dermed at det kom til å bli en del klatring, men husket at det var fjell som man fikk gode tak i.

 

Det er spesielt ett parti som kan være vanskelig, og man kan risikere å ta feil veivalg. Men treffer man rett, skal det gå greit. Vi var så uheldige å få noen regnbyger, men fjellet er stort sett  av så god kvalitet at man allikevel får gode tak. 

 

Etter klatringen kom vi opp på ryggen der vi kunne se mot nordre Vaggastind. Etter et lettere parti, kom vi til nok en klatrestrekning, men ikke så langt som det forrige.

 

Mens vi kom stadig høyere, ble tåka tettere og tettere. Kunne vi være mer uheldig etter å ha brukt 5,5 timer fra fjæra og opp? Over breen gikk vi litt feil, men kurset oss deretter inn mot toppen som vi kunne skimte i tåka. Her var det jammen ikke mye å se. Jeg husker fra den forrige turen der jeg hadde klarvær, at utsikten var formidabel, slik den er i alle Lyngenfjell. 

 

Etter en matbit begynte det å bli hustrig, og med fortsatt ingen tegn på bedring, var det bare å returnere. Typisk nok klarnet det helt opp da vi nesten var kommet ned til dalen. Snakk om uflaks! Men sånn er det, været kan man ikke gjøre noe med, og en fin tur hadde vi uansett hatt.

 
 På vei over fjorden i strålende sol.
  
  
 Mye fint vær også over Lyngsalpan.
  
  
 Mot Nordre Vaggastind.
  
  
Nysgjerrige.
  
  
 Fugleliv.
  
  
 Mot Uløya.
  
  
 Vaggasdalen.
  
  
 Ruta som venter.
  
  
 Nord-Lenangen.
  
  
 
  
  
 Her blir det mye klatring.
  
  
 Trollene på nordre Vaggastind.
  
  
 En pause i klatringen.
  
  
 Endelig på breen.
  
  
 Spor til topps.
  
  
 1400 meters høyde og null sikt.
  
  
 Det gjelder å finne snefonner å skli ned på.
  
  
 
  
  
 Storhaugen og Sorbmegaisa.
  
  
 Klarvær nede i dalen. Mot Vaggastind og nordre Vaggastind.
  
  
 
  
  
 Store Vaggastind til venstre.
  
  
 Nydelig kveld over fjellet "våres".
  
  
 

 

Lyngsalpanboka!

 

Bestill her!

 

 

 

 Nord-Troms-

kalenderen

2015

 

Bestill her!

 

 

  

Boka "Natur i Nord-Troms

NÅ KR 199,-

Bestill her!

 

 

POSTKORT FRA

KÅFJORD OG LYNGEN