Tredje tur til Storhaugen
12. februar 2011
  
  
 Lav sol skinner på toppvarden på Storhaugen. Alle foto©Jan R Olsen.
 

For tredje gang i år gikk turen til Storhaugen.

 

Planen var egentlig å gå på et annet fjell, men det store snefallet gjorde at Storhaugen ble sett på som det tryggeste. Jeg var litt spent på sneforholdene, og i skogen var det mer enn nok med fin puddersne. Men rett over skoggrensa ble det fort klart at dette kom til å bli noe helt annet enn forrige tur til Storhaugen.

 

Førstemann ned av totalt ca 16 stk på Storhaugen denne lørdagen var Jan Arild. Han kunne fortelle om vanskelige kjøreforhold, med gjennomslagsføre. Litt lengre oppe kom sola fram og med helt vindstille vær, så varmet den faktisk i ansiktet. Etter tre timer sto jeg endelig på toppen og her ble jeg ca en time.

 

Etter mat og drikke, var det fotografering i et varmere og varmere lys. Faktisk fikk jeg tid til å ta en flashpanorama, så i løpet av uka blir det 360/180 graders bilde fra like ved toppvarden.

 

Nedturen er bare å forbigå i stillhet, fint at ingen så meg, for makan til dårlig stil skal man nok lete lenge etter. Føret var det verst tenkelige, ujevnt og gjennomslag, perfekt for tryning. Men like over skoggrensa ble det mye bedre med fin pudderfølelse.

 
 Dype spor.
  
  
 Bekkefar.
  
  
To tre.
  
  
Peppartind.
  
  
 Mot toppen.
  
  
 Vindblåst.
  
  
 Første varde.
  
  
 Toppryggen.
  
  
 Sky is the limit.
  
  
 Alone on the top.
  
  
Tinderekka.
  
  
 Skyer over Strupenbreen.
  
  
Sola forsvinner.
  
  
 Røde skyer over Lyngsalpan.
  
  
 
 

 

Lyngsalpanboka!

 

Bestill her!

 

 

 

 Nord-Troms-

kalenderen

2015

 

Bestill her!

 

 

  

Boka "Natur i Nord-Troms

NÅ KR 199,-

Bestill her!

 

 

POSTKORT FRA

KÅFJORD OG LYNGEN