På jakt etter sola
Storhaugen 15. januar 2013
  
  
 På tur opp mot Storhaugen. Alle foto©Jan R Olsen.
 
 

Vi tok en topptur for å se sola.

 

I disse dager skinner sola igjen på fjelltoppene, og vi hadde et håp om å få sett den på en fjelltopp. Vi startet derfor opp til Storhaugen (1142 moh) for å få et gjensyn.

 

Etter de siste dagers snefall, hadde det lagt seg et fint pudderlag i terrenget. Det lovde godt for nedkjøringen, som både jeg, Harry og George gledet oss til. Vi hadde også den "mystiske" Bella med på tur, den hadde sin første topptur noensinne og klagde ikke en eneste gang selv om hun tydeligvis frøs og fikk klabber på labbene.

 

Vi fulgte et enslig spor som var lagt før siste snefall. Her sparte vi mye krefter, for ellers ville vi sunket en del mer ned i sneen. Oppe ved første varden viste fine røde skyer seg fram, og håpet om sola levde.

 

Nesten oppe ved toppen kunne vi se solskinn på de høyeste toppene rett over fjorden, på Lyngsalpan. Men det varte ikke mange minutter før det var borte. I sør så det ut til å være skyet, så det var antagelig de som ødela for sola. Forresten: Det første skinnet på fjellene skal visst spå sommerværet. Er solskinnet bleikt, blir det en dårlig sommer, er det rødt så blir det en fin sommer. Skal vi tro på dette, ser det ikke bra ut for sommeren 2013.

 

Oppe på toppen var det vindstille, og heldigvis for det. For det var kaldt i dag, og man ble fort kald på hendene når vottene ble  tatt av. Ved varden var det også et spor av et dyr, utvilsomt et rovdyr. Rev eller gaupe? Vi synes sporene var for små til å være jerv, og ut fra at sporene virret hit og dit, så kan det være rev. Men hva gjør den så høyt? Sporene så ut til å være fra tidligere på dagen, helt ferskt med andre ord.

 

Det var flott å gå bort til toppvarden der vi gjorde oss klar til å returnere ned. Nedkjøringen var det ingenting å klage på, helt flott pudderføre helt ned. Men å kjøre telemark svir i lårene. Harry kjørte randonee, og i likhet med alle jeg har sett kjøre randoneski, så det lekende lett ut. Meg og mine telemarkski betyr sure lår etter noen svinger. Men vi kom nå oss alle ned og var like fornøyd med turen.

 
 

 
  
  
 
  
  
 
 
  
  
 
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
  
  
 
 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lyngsalpanboka!

 

Bestill her!

 

 

 

 Nord-Troms-

kalenderen

2015

 

Bestill her!

 

 

  

Boka "Natur i Nord-Troms

NÅ KR 199,-

Bestill her!

 

 

POSTKORT FRA

KÅFJORD OG LYNGEN